Słodka kuchnia roślinna. Zdrowe desery, ciasta i słodycze bez nabiału
Autor: Ida Kulawik
Wydawnictwo: Galaktyka
Rok wydania: 2017
Liczba stron: 176
Oprawa: twarda
Format: 192 x 252
Kod produktu: G19
Producent: Galaktyka
Opis książki
Zapomnijcie o całych dniach spędzonych w kuchni i godzinach oczekiwań na kulinarną przyjemność. Słodka kuchnia roślinna zawiera niezwykle proste, tanie i szybkie w wykonaniu przepisy na słodkości bez nabiału, na bazie pełnowartościowych naturalnych produktów: orzechów, suszonych owoców, roślin strączkowych, mąk pełnoziarnistych i bezglutenowych.
W książce znajdziecie przepisy między innymi na:
• wypieki,
• ciasta na zimno,
• lody,
• trufle i praliny,
• batoniki bez glutenu, białej mąki czy rafinowanego cukru.
To potrawy dla wegan, alergików, dzieci, dla dbających o zdrowie i szukających ciekawostek kulinarnych oraz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia. Przekonacie się, że słodkości mogą być bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze, białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Niezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, czy tylko kulinarnie eksperymentujesz, będziesz oczarowany Słodką kuchnią roślinną. Wszystko smakuje wybornie, wygląda apetycznie, rozpieszcza zmysły i służy zdrowiu. Zdaje się, że właśnie odkrywasz przyjemność idealną!
Ida Kulawik autorka popularnego bloga veganbanda.pl