- Brak na stanie
Dzbanek miedziany do oczyszczania wody - 1250 ml - Sattva
Typ: dzbanek
Materiał: miedź
Wysokość: 21 cm
Średnica: 11 cm
Pojemność: 1250 ml
Dostępny w magazynie
Dostępny w magazynie
Ostatnie sztuki
Niedostępny w magazynie
Wyprzedany
14 dni
na zwrot zakupów
Darmowa wysyłka
przy zamówieniu od 350 zł
Opis produktu
Dzbanek miedziany służy do przechowywania i oczyszczania wody pitnej. Wykonany jest z najwyższej jakości miedzi. Miedź jako metal nie reaguje z wodą jeśli pijemy wodę z dzbanka miedzianego, to długo możemy zachować dobre zdrowie.
Właściwości miedzi:
- hamuje rozwój bakterii, wirusów i grzybów
- pomaga usuwać toksyny i tłuszcz z żołądka i jelit, działa kojąco na błonę śluzową żołądka
- doskonale reguluje rytm serca
- sprawia, że wyglądasz młodziej
- poprawia samopoczucie
Sposób użycia
Aby uzyskać korzyści z wody w dzbanku miedzianym, przechowuj wodę przez kilka godzin.
Czyszczenie wewnętrzne miedzianego dzbanku
Wlej do miedzianego dzbanku trochę soku z limonki, sól i gorącą wodę, płucz przez kilka minut, a następnie wstrząśnij dzbanku miedziane i przemyj go zwykłą wodą, czyszczenie szczoteczką nie jest wymagane.
Zewnętrzne czyszczenie miedzianego dzbanku
Nie używaj urządzeń czyszczących / środków chemicznych, polakierowana powierzchnia ma na celu ochronę oryginalnego koloru miedzi, używaj miękkiej szmatki do wycierania kropli wody i usuwania plam z dzbanku. Na dzbanku miedzianym z powodu utlenienia zastosowanej miedzi mogą się tworzyć czarne plamy, najlepiej je wyczyścić przez przecieranie miękką szmatką za pomocą środka do czyszczenia pitambari / tamaryndowiec.
Nie używaj dzbanka miedzianego do przechowywania innych produktów niż woda. Nie należy zamrażać miedzianego dzbanka.
Nieznaczne wgniecenia nie wpłyną na zalety produktu.
Wymiary
Dzbanek miedziany ma wysokość 21 cm i średnicę 11 cm oraz pojemność 1250 ml.
Pakowanie
Dzbanek miedziany umieszczony jest w materiałowym pokrowcu.
Naczynia miedziane produkowane są ręcznie w Indiach w związku z czym ich wygląd może nie być idealny. Mogą posiadać niedoskonałości, które w żaden sposób nie wpływają na jakość czy działanie zdrowotne.