Agaricus - suszone grzyby
Typ: grzyb spożywczy
Roślina: Pieczarka migdałowa / pieczarka brazylijska
Nazwa łacińska: Agaricus blazei Murill
Ilość: 100 g
Termika: ciepła
Smak: słodki / lekko ostry
Tropizm: Śledziona, Żołądek, Jelita
Uwaga! Produkt nie jest suplementem diety ale produktem spożywczym do zastosowań kulinarnych
Kod produktu: O96
Producent: MycoMedica
Suszony Agaricus (pieczarka brazylijska lub migdałowa) to bogaty w służące zdrowiu substancje czynne, a jednocześnie bardzo smaczny grzyb do użytku gastronomicznego, który świetnie nadaje się do sałatek, zup, risotto i jako dodatek do mięsa.
Cechy
suszone całe owocniki
do użytku gastronomicznego
wysoka zawartość 1,3/1,6 betaglukanów
uprawa kontrolowana
zbierane ręcznie
najwyższa jakość
Jakość i bezpieczeństwo
Zioła i grzyby, z których powstają produkty MycoMedica, uprawiane są w nietkniętych przez cywilizację chińskich prowincjach Fujian i Jiangxi, które słyną ze swoje nieskażonej przyrody. Są one testowane w laboratoriach w Niemczech na obecność pestycydów, metali ciężkich, mikroorganizmów, szkodliwych grzybów i promieniowania, aby mieć pewność, że są one od nich wolne i w pełni bezpieczne dla konsumentów.

Skład
Pieczarka migdałowa / pieczarka brazylijska (Agaricus blazei Murill) 100g
Kraj produkcji
Czechy
Katalog grzybów chińskich MycoMedica®
Dowiedz się więcej o grzybach chińskich!