Agaricus - suszone grzyby - MycoMedica
Typ: grzyb spożywczy
Roślina: Pieczarka migdałowa / pieczarka brazylijska
Nazwa łacińska: Agaricus blazei Murill
Ilość: 100 g
Termika: ciepła
Smak: słodki / lekko ostry
Tropizm: Śledziona, Żołądek, Jelita
Dostępny w magazynie
Dostępny w magazynie
Ostatnie sztuki
Niedostępny w magazynie
Wyprzedany
14 dni
na zwrot zakupów
Darmowa wysyłka
przy zamówieniu od 350 zł
Suszony Agaricus (pieczarka brazylijska lub migdałowa) to bogaty w służące zdrowiu substancje czynne, a jednocześnie bardzo smaczny grzyb do użytku gastronomicznego, który świetnie nadaje się do sałatek, zup, risotto i jako dodatek do mięsa.
Cechy
suszone całe owocniki
do użytku gastronomicznego
wysoka zawartość 1,3/1,6 betaglukanów
uprawa kontrolowana
zbierane ręcznie
najwyższa jakość
Jakość i bezpieczeństwo
Zioła i grzyby, z których powstają produkty MycoMedica, uprawiane są w nietkniętych przez cywilizację chińskich prowincjach Fujian i Jiangxi, które słyną ze swoje nieskażonej przyrody. Są one testowane w laboratoriach w Niemczech na obecność pestycydów, metali ciężkich, mikroorganizmów, szkodliwych grzybów i promieniowania, aby mieć pewność, że są one od nich wolne i w pełni bezpieczne dla konsumentów.
Skład
Pieczarka migdałowa / pieczarka brazylijska (Agaricus blazei Murill) 100g
Kraj produkcji
Czechy
Katalog grzybów chińskich MycoMedica®
Dowiedz się więcej o grzybach chińskich!
Poczytaj więcej o Agaricusie
Zapraszamy do zapoznania się z artykułami z bloga, na którym dowiecie się więcej o właściwościach i zastosowaniu tego grzyba oraz poznacie najnowsze badania naukowe dotyczące jego skuteczności i współczesnych sposobów jego wykorzystania.