-
Akupunktura
-
Moksoterapia
Moksoterapia WszystkieProducenci -
Bańki
-
Masaż
-
Fizjoterapia
Fizjoterapia WszystkieProducenci- Oleje, maści, woski
- Suche igłowanie
- Kinesiotaping
- Pinopresura
- Piny, pinokaty i klawiki
- Akcesoria do pinopresury
- Aplikatory wieloigłowe
- Maty akupresurowe
- Aplikatory Lyapko
- Akcesoria do fizjoterapii
- Masażery
- Rollery do masażu
- Piłki do masażu
- Taśmy i gumy
- Modele i plansze
- Urządzenia elektroniczne
- Elektropunktura
- Laseroterapia
- Fizjoterapia weterynaryjna
-
Elektroterapia
Elektroterapia WszystkieProducenci -
Kosmetologia
Kosmetologia WszystkieProducenci- Olejki i kosmetyki naturalne
- Olejki do masażu
- Pielęgnacja twarzy
- Pielęgnacja włosów
- Pielęgnacja ciała
- Bańki kosmetyczne
- Bańki do twarzy
- Bańki do ciała
- Rollery do twarzy
- Gua Sha twarzy
- Igły kosmetyczne
- Tejpy kosmetologiczne
- Akcesoria do pielęgnacji
- Książki i modele kosmetologiczne
- E-kursy masażu twarzy
-
Inne terapie
Inne terapie WszystkieProducenci- Aromaterapia
- Dyfuzory i nebulizatory
- Olejki eteryczne
- Kadzidełka
- Hirudoterapia
- Pediatria
- Bańki dla dzieci
- Shonishin, Tui-Na i masażery
- Syropy wzmacniające
- Książki tematyczne
- Weterynaria
- Akupunktura weterynaryjna
- Taping weterynaryjny
- Książki i modele weterynaryjne
- Świecowanie
- Su Dżok
- Magnetoterapia
- Igła Kwiat Śliwy
-
Suplementy
-
Zioła
-
Nauka
-
Do gabinetu
Do gabinetu Wszystkie
Kuchnia pięciu przemian dla początkujących
Autor: Anna Czelej
Wydawnictwo: Vital
Rok wydania: 2020
Liczba stron: 184
Format: 144 x 204 mm
Oprawa: Miękka
100 łatwych przepisów na bezglutenowe i wegetariańskie potrawy według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej
Opis książki
Kuchnia pięciu przemian dla początkujących przedstawia wiedzę o właściwościach produktów żywnościowych z perspektywy Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, która jest bardzo szeroka. Od tysięcy lat chińscy terapeuci wykorzystują odpowiednią dietę, dopasowaną do indywidualnych cech i potrzeb każdego pacjenta, jako metodę leczenia. Jednak nie musisz być lekarzem praktykującym medycynę chińską i znać na pamięć Księgę Przemian Yi Jing, aby stosować dietę według Pięciu Przemian i gotować uwzględniając jej zasady. Wystarczy, że skorzystasz z praktycznych wskazówek zawartych w tym poradniku, by w pełni rozkoszować się wszystkimi jej zaletami.
Oprócz zasad oraz praktycznych wskazówek, Autorka zamieściła również 100 przepisów na bezglutenowe i wegetariańskie potrawy według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Znajdziesz tu porady dotyczące prawidłowego gotowania kasz oraz warzyw strączkowych, proste przepisy na bezglutenowe pieczywo (np. chleb z białej kaszy gryczanej), wegetariańskie pasztety, pasty i kotlety, a także pożywne zupy oraz ciasta i desery bez użycia mąki pszennej. Dzięki nim z łatwością ułożysz jadłospis na diecie według Pięciu Przemian i będziesz mógł cieszyć się zdrowiem i długowiecznością!
Przykładowy przepis na pyszne leczo:
-
Z - 4 łyżki oleju z pestek winogron, 400 g pieczarek, 1 czerwona słodka papryka
- M - 2 czerwone cebule, 2 ziarenka ziela angielskiego, szczypta ostrej papryki
- W - sól do smaku, 4 łyżeczki tamari, 1/2 szklanki zimnej wody
- D - gałązka estragonu, kilka listków świeżej melisy, 2 pomidory, 2 małe cukinie
- O - liść laurowy, garść świeżego majeranku, łyżeczka świeżego tymianku, kilka listków świeżej szałwii
- Z - łyżeczka miodu
- M - garść bazylii, garść oregano
- W - 100 g czarnych oliwek
Przygotowanie:
Pieczarki, paprykę i cebulę zeszklij na oleju. Dodaj ziele angielskie, ostrą paprykę, sól, tamari, zimną wodę, estragon, melisę, sparzone i obrane ze skórki pomidory, pokrojoną cukinię, liść laurowy, majeranek, tymianek, szałwię, miód, bazylię, oregano oraz oliwki. Duś pod przykryciem 10 min. Smacznego!
Autor
Anna Czalej - z wykształcenia artysta plastyk (absolwentka warszawskiej ASP), na co dzień otacza się przyrodą i odkrywa tajemnice natury, uprawiając ogród, fotografująс, pisząc, a przede wszystkim gotując. Ponad 20 lat temu zainteresowała się chińską filozofią przyrody, która okazała się skarbnicą wiedzy na temat związków człowieka z naturą.
Spis treści
- ABC gotowania według Pięciu Przemian
- Pięć smaków
- Gotowanie kasz
- Łatwe przepisy na bezglutenowe pieczywo
- Gotowanie strączkowych
- Krokiety, kotlety, pasztety
- Wegetariańskie pasty do chleba
- Sosy
- Sałatki i surówki
- Zupy
- DAnia ciepłe
- Desery z dodatkiem kasz
- Ciasta bezglutenowe
- Desery owocowe
- Główne idee w chińskiej filozofii przyrody
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Dodaj opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Ozonoterapia dla każdego
Odwaga bycia nielubianym
W punkt
Medycyna wibracyjna
Human Design - Wzór na lepsze życie
Chi Kung teoria i praktyka
Uważność i spokój żabki
Bajki chińskie dla dorosłych
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również: