- -10%
Reishi - suszone grzyby - MycoMedica
Typ: grzyb spożywczy
Roślina: Lakownica żółtawa
Nazwa łacińska: Ganoderma lucidum
Ilość: 100 g
Termika: neutralna
Smak: słodki / lekko gorzki
Tropizm: Serce, Wątroba, Płuca
Dostępny w magazynie
Dostępny w magazynie
Ostatnie sztuki
Niedostępny w magazynie
Wyprzedany
14 dni
na zwrot zakupów
Darmowa wysyłka
przy zamówieniu od 350 zł
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną promocją: 55,00 zł
Nie było taniej! Jest to najniższa cena z ostatnich 30 dni!
Suszone Reishi (lakownica żółtawa) to bogaty w prozdrowotne substancje czynne, a jednocześnie bardzo smaczny grzyb do użytku gastronomicznego, który szczególnie dobrze nadaje się do produkcji naparów i nalewek.
Cechy
suszone całe owocniki
do użytku gastronomicznego
wysoka zawartość 1,3/1,6 betaglukanów
uprawa kontrolowana
zbierane ręcznie
najwyższa jakość
Jakość i bezpieczeństwo
Zioła i grzyby, z których powstają produkty MycoMedica, uprawiane są w nietkniętych przez cywilizację chińskich prowincjach Fujian i Jiangxi, które słyną ze swoje nieskażonej przyrody. Są one testowane w laboratoriach w Niemczech na obecność pestycydów, metali ciężkich, mikroorganizmów, szkodliwych grzybów i promieniowania, aby mieć pewność, że są one od nich wolne i w pełni bezpieczne dla konsumentów.
Skład
Lakownica żółtawa (Ganoderma lucidum) 100g
Dowiedz się więcej
Obejrzyj wykład prowadzony przez mgr Małgorzatę Koszyk - specjalistkę od medycyny orientalnej, który poświęcony jest właściwościom grzyba Reishi oraz jego zastosowaniu w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej (TCM).
Kraj produkcji
Czechy
Katalog grzybów chińskich MycoMedica®
Dowiedz się więcej o grzybach chińskich!
Poczytaj więcej o Reishi
Zapraszamy do zapoznania się z artykułami z bloga, na którym dowiecie się więcej o właściwościach i zastosowaniu tego grzyba oraz poznacie najnowsze badania naukowe dotyczące jego skuteczności i współczesnych sposobów jego wykorzystania.
REISHI - NA KASZEL I PROBLEMY Z DUSZNOŚCIĄ
Dowiedz się więcej o chińskich grzybach!
Zapisz się na newsletter MycoMedica® aby otrzymywać cotygodniową porcję wiedzy o grzybach i ich zastosowaniu terapeutycznym w medycynie chińskiej i codziennych, domowych terapiach: