Nowa kuchnia wegetariańska. Dieta która chroni serce i wydłuża życie
Autorzy: Małgorzata Duży i Norbert Duży
Wydawnictwo: Vital
Rok wydania: 2019
Oprawa: miękka
Liczba stron: 312
Format: 14,3 x 20,5 cm
Dostępny w magazynie
Dostępny w magazynie
Ostatnie sztuki
Niedostępny w magazynie
Wyprzedany
14 dni
na zwrot zakupów
Darmowa wysyłka
przy zamówieniu od 350 zł
Opis książki
Coraz powszechniejszym problem w naszych czasach stają się alergie pokarmowe, spowodowane konserwantami, nawozami sztucznymi, antybiotykami czy hormonami znajdującymi się w żywności. Z tego powodu ważne jest abyśmy wybierali produkty spożywcze świadomie i wprowadzili do swojej diety więcej produktów roślinnych, gdyż są one źródłem składników odżywczych, witamin oraz błonnika. Autorzy książki jako długoletni wegetarianie, postanowili podzielić się z nami aż 450 zdrowymi i wartościowymi przepisami. Dzięki zaprezentowanej w książce diecie poprawisz metabolizm, wydłużysz życie i znacznie obniżysz ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia. Dodatkowo oczyścisz organizm z zalegających toksyn oraz poprawisz pamięć.
O Autorze
Małgorzata Duży i Norbert Duży to małżeństwo wegetarianów zafascynowanych zdrową kuchnią roślinną. Małgorzata skończyła studia na Akademii Wychowania Fizycznego, kierunek - turystyka i rekreacja. Napisała pracę dyplomową dotyczącą wegetarianizmu wśród młodzieży polskiej. Norbert - kucharz amator, razem z żoną przez dwadzieścia lat gromadzili przepisy jarskie.
Spis treści:
- Rozdział I - Sałatki, surówki, sosy
- Rozdział II - Dana obiadowe z warzyw i owoców
- Rozdział III - Zupy
- Rozdział IV - Sosy i dipy
- Rozdział V - Pasty do chleba
- Rozdział VI - Ciasta, desery, napoje