Wegańska kuchnia na co dzień
Autor: Richa Hingle
Rok wydania: 2020
Liczba stron: 288
Format: 200 x 260 mm
Oprawa: Miękka
Dostępny w magazynie
Dostępny w magazynie
Ostatnie sztuki
Niedostępny w magazynie
Wyprzedany
14 dni
na zwrot zakupów
Darmowa wysyłka
przy zamówieniu od 350 zł
Wspaniałe i pełne smaku przepisy Richy Hingle - na każdą porę dnia
Opis książki
Wegańska kuchnia na co dzień to książka Richy Hingle, autorki bestsellerowej Wegańskiej kuchni indyjskiej. Jest to kolejna odsłona kuchni wegańskiej, tym razem w wydaniu międzynarodowym. Znajdziemy tu nie tylko przepisy na przesycone smakami i aromatami wspaniałe sosy, lecz także inspirujące pomysły na pełnowartościowe posiłki.
Potrawy przedstawione w tej książce charakteryzują się pełnią smaku, łatwością wykonania oraz możliwością przygotowania z nieuczulających składników. Koniecznie trzeba spróbować niesamowitych curry, sycących casserole oraz hitu ostatnich czasów – wegańskich burgerów. Znajdziemy tu również:
• jednogarnkowe danie z makaronem i masłem orzechowym,
• ryż smażony w zielonym curry,
• chrupiącego kalafiora w sosie kung pao,
• burgery z ciecierzycy i chlebowca,
• pizzę szpinakową z sosem alfredo,
• fudge o smaku tiramisu.
„Richa przywołuje różne tradycje kulinarne i dzieli się z czytelnikami niesamowitymi przepisami pokazującymi, jak różnorodna i smaczna może być kuchnia wegańska”.
Gene Baur, prezes i wspołzałożyciel firmy Farm Sanctuary
SPIS TREŚCI
- Masło orzechowe i kokos
- Sos z masła orzechowego
- Sos orzechowy bez orzechów
- Czerwona soczewica w sosie z masła orzechowego
- Ryż smażony w sosie z masła orzechowego
- Ciecierzyca w sosie z masła orzechowego
- Jednogarnkowe danie z makaronem i masłem orzechowym
- Zielona pasta curry
- Ryż smażony w zielonym curry
- Ciecierzyca z bakłażanem w zielonym curry
- Czerwona pasta curry
- Zupa z soczewicą i czerwonym curry
- Massaman curry z warzywami
- Słodko-kwaśne
- Sos słodko-kwaśny
- Ciecierzyca w sosie słodko-kwaśnym
- Chrupkie tofu w sosie słodko-kwaśnym
- Sos teriyaki
- Sos teriyaki z daktylami
- Kuleczki z soczewicy w sosie teriyaki
- Tempeh w sosie teriyaki z dynią piżmową i kalafiorem
- Sos kung pao
- Soczewica w sosie kung pao
- Stir-fry z tofu i warzyw w sosie kung pao
- Chrupiący kalafior w sosie kung pao
- Sos Hoisin
- Stir-fry z pieczarek i tofu w sosie Hoisin
- Sos pomarańczowy
- Warzywa z ciecierzycą w sosie pomarańczowym
- Sos mandżurski
- Ciecierzyca z brokułami w sosie mandżurskim
- Makaron po mandżursku
- Tofu z pieprzem czarnym
- Masala i saag
- Kremowy biały sos masala
- Tofu z warzywami w białym sosie masala
- Sos makhani
- Pilaw z komosy ryżowej w sosie masala
- Kuleczki z soczewicy w sosie masala
- Pieczarki z groszkiem w sosie masala
- Ciecierzyca tikka masala
- Ziemniaki bombay z groszkiem
- Sos curry ze szpinakiem
- Ciecierzyca z ziemniakami w curry ze szpinakiem
- Makaron vermicelli ze szpinakiem z dodatkiem curry
- Curry z ciecierzycy i słodkich ziemniaków
- Pasta berbere
- Aromatyzowany olej
- Kalafior z ciecierzycą w sosie berbere
- Chlebowiec z grochem łuskanym po etiopsku
- Kuskus z tofu w sosie berbere
- Buffalo i firecracker
- Sos firecracker
- Chrupiący kalafior w sosie firecracker
- Sałatka z ostrej ciecierzycy z dressingiem z orzeszków ziemnych
- Kanapki z chlebowcem na ostro
- Sos Buffalo
- Biały sos czosnkowy
- Biały sos czosnkowy bez orzechów
- Sos ranczerski
- Pizza z ciecierzycą na ostro z białym sosem czosnkowym
- Tacos z soczewicą w sosie Buffalo
- Tacos z ciecierzycą w sosie Buffalo
- Nie tylko burgery
- Burgery z czarnej fasoli
- Burgery z soczewicy i orzechów włoskich
- Burgery ze słodkich ziemniaków, orzeszków ziemnych i ciecierzycy
- Migdałowy sos sriracha
- Burgery z ciecierzycy w mieszance baharat
- Burgery z ciecierzycy i chlebowca
- Burgery grzybowe z komosą ryżową
- Ziemniaki samosa z chutneyem z tamaryndowca i mango
- Burgery z fasoli czerwonej i czarnej z harissą
- Burgery z komosą ryżową i marchwią w sosie barbecue
- Whoppery z pieczarkami, orzechami pekan i soczewicą
- Pasztet z ciecierzycy w sosie barbecue
- Pasztet z komosy ryżowej i soczewicy w pikantnej polewie
- Dania z misy
- Sos tinga
- Sos czosnkowy z pastą tahini
- Ciecierzyca z chlebowcem w sosie tinga
- Zupa z czarnej fasoli z sosem tinga
- Rozgrzewająca zupa pieczarkowa ze szpinakiem i ciecierzycą
- Curry laksa
- Pasta curry laksa
- Gulasz warzywny z ciecierzycą i mieszanką przypraw baharat
- Ryż z kalafiora w kurkumie z pikantną ciecierzycą
- Awokado z ciecierzycą w mieszance przypraw baharat
- Chrupiące kuleczki z soczewicy w kurkumie
- Buddha bowl ze słodkich ziemniaków doprawionych przyprawą nachos
- Wrapy z brokułami i tempehem w kremie z papryczki jalapeño
- Krem z papryczki jalapeño
- Wrapy z kalafiorem w mieszance przypraw shawarma
- Chrupiąca soczewica z wędzoną papryką i zielonymi warzywami w kremowym sosie
- Dania z pieca
- Czerwony sos do pizzy
- Sos alfredo z kalafiorem
- Pizza deep dish
- Pizza z pieczarkami i papryczką jalapeño w białym sosie
- Wegańska mozzarella
- Pizza margherita
- Pizza szpinakowa z sosem alfredo
- Pizza z warzywami w sosie makhani
- Pizza barbecue z fasolką po jamajsku i warzywami
- Lasagne z warzywami
- Lasagne ze szpinakiem i karczochem w sosie alfredo z kalafiora
- Serowy makaron z brokułami i pieprzem czarnym
- Casserole z brokułami z dodatkiem mieszanki baharat
- Zapiekanka serowa z wędzoną papryką
- Sos serowy z wędzoną papryką
- Śniadania i przekąski
- Chilaquiles z ciecierzycą
- Warzywna frittata z mąki z ciecierzycy
- Frittata z soczewicą i warzywami
- Pieczona pakora z warzywami
- Tosty francuskie nadziewane ziemniakami samosa
- Miętowo-kolendrowy sos ziołowy
- Placuszki z cukinii, marchwi i ciecierzycy
- Chlebki paratha z nadzieniem
- Na słodko
- Ciasto z ganache z masłem orzechowym
- Cytrynowy pudding chia
- Masa ciasteczkowa z czekoladą
- Placek czekoladowy ze słonym karmelem i daktylami
- Ciasteczka imbirowe z pastą tahini
- Ciasteczka cukrowo-cynamonowe z masłem migdałowym (snickerdoodles)
- Chlebek bananowy z jabłkami
- Czekoladowe batoniki z nasionami
- Blondies z masłem orzechowym
- Ciasto z masłem orzechowym z blendera
- Serniczki z masłem migdałowym na cieście czekoladowym
- Bułeczki cynamonowe
- Brownie według Richy
- Fudge o smaku tiramisu
- Chlebek dyniowy
- Ciasteczka z czekoladą bez glutenu
- Babeczki z mango
- Babeczki pomarańczowe
- Muffiny cytrynowo-kokosowe z nasionami chia
- Marmurkowe ciasto dyniowo-czekoladowe
- Ciasto czekoladowe ze słodkimi ziemniakami
- Owsiany spód bez pieczenia
- Podstawy
- Ciasto na pizzę
- Mieszanka mąk bez glutenu
- Spód do pizzy bez glutenu
- Wegański parmezan
- Pełnoziarniste bułeczki
- Indyjski chlebek pszenny
- Indyjski chlebek bez glutenu
- Tofu z mąki z ciecierzycy
- Ziemniaki samosa
- Chutney z tamaryndowca
- Sos barbecue
- Karmelizowana cebula
- Zamiast jajek – siemię lniane
- Chrupkie tofu
- Garam masala
- Curry – mieszanka przypraw
- Chrupiący kalafior
- Moja kuchnia na co dzień
- Soczewica, groszek i fasola
- Ziarna i mąki
- Świeże składniki
- Spiżarnia
- Przyprawy i zioła
- Lista zakupów
- Przybory kuchenne