• NOWOŚĆ
Grzyby lecznicze
Powiększ
  • Grzyby lecznicze
Strzałka w lewo Strzałka w prawo

Grzyby lecznicze

tcmsklep.pl Reviews with ekomi-pl.com

Autor: Tero Isokauppila

Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece 

Rok wydania: 2024

Liczba stron: 344

Oprawa: miękka

Kod produktu: W81
Cena:
49,00 zł

Dostępne

Dostępny w magazynie

Dostępne

Dostępny w magazynie

Ostatnie sztuki

Dostępne

Niedostępny w magazynie

Wyprzedany

Dostępne

14 dni

na zwrot zakupów

Dostępne

Darmowa wysyłka

przy zamówieniu od 350 zł

Przewodnik po azjatyckich grzybach, które odmładzają ciało,  dodają energii i przedłużają życie.

Opis książki: 

Grzyby to wyjątkowe organizmy, które mogą odegrać kluczową rolę w poprawie zdrowia i wspieraniu długowieczności. W swoim przewodniku, Tero Isokauppila, uznany autorytet w dziedzinie grzybów leczniczych, przybliża ich niezwykłe właściwości. W kulturze azjatyckiej grzyby adaptogenne są cenione od wieków za swoje liczne korzyści zdrowotne. Zawierają naturalne substancje wspierające funkcjonowanie układu nerwowego oraz mózgu. Grzyby te pomagają zwiększyć wytrzymałość organizmu, poprawiają odporność na stres i wykazują wiele innych właściwości prozdrowotnych. Niektóre z nich korzystnie wpływają na wygląd skóry, inne wspomagają regenerację po wysiłku, a jeszcze inne regulują gospodarkę hormonalną, poziom cukru we krwi i ciśnienie. Uznawane są za superżywność i należą do najzdrowszych naturalnych suplementów diety.

Tero Isokauppila opisuje różne rodzaje grzybów leczniczych oraz ich główne właściwości. Grzyby reishi (lingzhi) wzmacniają układ odpornościowy i są stosowane w terapii antynowotworowej. Shiitake uspokajają nerwy, wzmacniają odporność, obniżają ciśnienie krwi i cholesterol, a także działają przeciwmiażdżycowo i przeciwnowotworowo. Chaga, z kolei, znana jest z właściwości oczyszczających, przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych i przeciwgorączkowych. Wspiera również odporność, reguluje ciśnienie krwi, wspomaga wątrobę oraz reguluje poziom cukru.

Dodatkowo, autor proponuje 50 prostych przepisów na przekąski, zupy, dania główne, napoje, smoothies oraz słodycze, bazujących na azjatyckich grzybach.

Spis treści

  1. Przedmowa - Dr Mark Hyman
  2. Wstęp : O moim farmerskim pochodzeniu
  3. Słownik terminów mykologicznych
  4. Grzyby ogólnodostępne
  5. Zapoznaj się z grzybami
  6. Magia grzybów w kuchni
  7. Przewodnik konsumenta
  8. Na zakończenie
  9. posłowie - Pedram Shojai
  10. Podziękowania

O Autorze

Tero Isokauppila - Pochodzi z Finlandii. Absolwent chemii na Uniwersytecie Cornella uzyskał certyfikat z zakresu odżywiania roślinnego. Ekspert w dziedzinie grzybów leczniczych i naturalnego wzmacniania zdrowia.

tcmsklep.pl Reviews with ekomi-pl.com