• Obecnie brak na stanie

Leczenie dobrą dietą

Gwziazdka szara Gwziazdka szara Gwziazdka szara Gwziazdka szara Gwziazdka szara
0.0
Brak opinii

Autor: Katarzyna Lewko

Rok wydania: 2019

Liczba stron: 448

Format: 206 x 283 mm

Oprawa: Twarda

Kod produktu: W47
Cena:
76,00 zł

Dostępne

Niedostępny w magazynie

Wyprzedany

Dostępne

14 dni

na zwrot zakupów

Dostępne

Darmowa wysyłka

przy zamówieniu od 350zł

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Fakty i mity w popularnych dietach. Jak wspierać układ odpornościowy. Żywność, która leczy.

Opis książki

Leczenie dobrą dietą to książka prezentująca rewolucyjne spojrzenie na sposób odżywiania się człowieka. Poradnik napisany przez znaną blogerkę Katarzynę Lewko (Pepsi Eliot) rozprawia się z wieloma mitami dotyczącymi popularnych diet i lansowanych produktów żywnościowych.

Od pewnego czasu obserwujemy dość sprzeczne mechanizmy rządzące naszym życiem - ludzie coraz częściej chorują, mimo, że farmacja i wspierająca ją współczesna medycyna stają się coraz poteżniejsze. Z tej zaskakującej zależności można wyciągnąć wniosek o błędnym kierunku naszych poszukiwań. Tymczasem niezwykle cenne dla naszego zdrowia witaminy C, D3 i K2, potężny jod, łatwy do uzupełnienia selen, kurkuma, imbir i surowy miód są na wyciągnięcie ręki. Najlepsze lekarstwa stoją na półkach w kuchni i rosną w ogrodzie.

Książka Leczenie dobrą dietą jest efektem długoletnich, dociekliwych poszukiwań w dziedzinie zdrowego odżywiania, leczenia organicznym jedzeniem i suplementami diety, nawadniania ciała oraz aktywności fizycznej. W opracowaniu autorka przedstawiła teorie na temat samoleczących właściwości naszego organizmu oraz zalecenia, które pomogą poprawić jakość życia, a także zwalczyć choroby. Warto wiedzieć, że nasze ciało ma dar samoleczenia, jednak musimy dostarczyć mu wszelkich składników odżywczych w odpowiedniej diecie i właściwym czasie.

Bardzo dobrze, że są tacy badacze jak Katarzyna Lewko, ktorzy dzielą się z Czytelnikami swoją wiedzą, dzięki temu tak wiele informacji, w tym medycznych może trafić do szerszego grona odbiorców i uświadomić im, jaką moc może mieć ich codzienny pokarm

Lek. med. Krzysztof Polański

Autor

Katarzyna Lewko - blogerka, architekt, założycielka firmy z misją promowania świadomego żywienia oraz właścicielka marki suplementów diety This is Bio. Od 27 lat jest witarianką i biegaczką. Pod pseudonimem Pepsi Eliot opublikowała na swoim blogu ponad 1000 artykułów dotyczących zdrowego stylu życia, odżywiania i biegania, a także designu i zarabiania przez internet. Jest również autorką książki Biegam, bo muszę, czyli monolog kobiety, która chciała coś w swoim życiu zmienić, uznanej przez internautów głosujących w konkursie portalu literackiego Granice za najlepszą książkę w 2013 roku.

SPIS TREŚCI

  1. Dobra dieta, czyli jaka
  2. Błękitne strefy
  3. Jedzenie ma znaczenie
  4. Nasz osobisty lekarz, czyli układ odpornościowy
  5. Leukocyty
  6. Pokarm podnoszący liczbę leukocytów
  7. Niebezpieczne mechanizmy przetrwania
  8. Czym niszczymy własny system odpornościowy?
  9. Stres oksydacyjny
  10. Przewlekłe zapalenia komórkowe
  11. Chorobotwórcza żywność, jedzenie, które odbiera zdrowie
  12. Cukier
  13. Mąka
  14. gluten
  15. Mleko i produkty mleczne
  16. Mięso i wędliny przemysłowe
  17. GMO
  18. Rośliny z upraw przemysłowych
  19. Dodatki do przetworzonej żywności
  20. Kontrowersje oleju rzepakowego
  21. Prewencja, czyli uniwersalny przepis na zdrowie
  22. Doskonała biochemia
  23. Wspomaganie naturalnej biochemi
  24. niedobor magnezu
  25. Badania prewencyjne
  26. Paradoks wapnia i niepozorna witamina K2
  27. Dieta odkwaszająca organizm jako najważniejsza prewencja
  28. Oczyszczanie organizmu
  29. Dieta eliminacyjna
  30. Aktywność fizyczna
  31. Siedmiodniowa kuracja niacyna
  32. Peeling gorącym ręcznikiem
  33. Kąpiel oczyszczająca
  34. Detoksykacja wątroby
  35. Oczyszczanie układu limfatycznego
  36. Pocenie
  37. Post
  38. Lecznicze pokarmy - superpokarmy
  39. Terapie komplementarne powszechnych chorób
  40. Świat błędnej diagnozy
W47

Opis

Tematyka
Odżywianie
Język
Polski
Nowy
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Cookies

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie . Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a nastepnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies

O Cookies

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym przez strony internetowe, które odwiedzasz. Służą do różnych celów, takich jak zapamiętywanie informacji o logowaniu użytkownika, śledzenie zachowania użytkownika w celach reklamowych i personalizacji doświadczenia przeglądania użytkownika. Istnieją dwa rodzaje plików cookie: sesyjne i trwałe. Te pierwsze są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki, podczas gdy te drugie pozostają na urządzeniu przez określony czas lub do momentu ich ręcznego usunięcia.

Loading...