Eat Real Food. Odkryj moc prawdziwego jedzenia
Autor: Carlos Rios
Rok wydania: 2020
Liczba stron: 336
Format: 155 x 235 mm
Oprawa: Miękka
Język: polski
Dostępny w magazynie
Dostępny w magazynie
Ostatnie sztuki
Niedostępny w magazynie
Wyprzedany
14 dni
na zwrot zakupów
Darmowa wysyłka
przy zamówieniu od 350 zł
Odkryj moc prawdziwego jedzenia i zacznij żyć (naprawdę) zdrowo
Opis książki
Eat Real Food to książka, która przekona Cię, że zdrowe odżywianie jest prostsze, niż myślisz.
Zdrowie jest na wyciągnięcie ręki. Jego sekret tkwi w prawdziwym jedzeniu. Prostym, sycącym i pełnym naturalnych składników odżywczych. Carlos Ríos, twórca ruchu #realfooding, pokaże ci, jak odróżnić je od wysokoprzetworzonej trucizny. Powie, gdzie szukać informacji o produktach i jak odnaleźć się w sieci kłamstw szerzonych przez żądne zysku koncerny spożywcze, którym nie zależy na twoim zdrowiu.
"Eat Real Food" to zbiór informacji, wskazówek i trików, dzięki którym bez trudu zmienisz szkodliwe nawyki, raz na zawsze wydostaniesz się z żywieniowego matrixa i zaczniesz jeść naprawdę zdrowo.
Autor
Carlos Ríos - (ur. 1991) studiował żywienie człowieka i dietetykę na Uniwersytecie Pablo de Olavide w Sewilli. Dietetyk nonkonformista, jest twórcą ruchu Realfooding, stylu życia, do którego dołączyły setki tysięcy obserwujących za pośrednictwem mediów społecznościowych. Jego misją jest walka za pomocą wiedzy z międzynarodowymi koncernami produkującymi ultra przetworzone produkty i pokazanie ludziom powrotu do prawdziwej żywności.
Spis treści
- Wprowadzenie
- CZĘŚĆ PIERWSZA. Superprzetworzone
- Rozdział 1. Niezdrowe
- Rozdział 2. Marketing i reklama
- Rozdział 3. Superdostępne
- Rozdział 4. Supersmaczne
- Rozdział 5. Zakażają społeczeństwo
- Rozdział 6. Jak superprzetworzone nas zabijają
- CZĘŚĆ DRUGA. Jedz prawdziwe jedzenie
- Rozdział 7. Realfooding
- Rozdział 8. Prawdziwe pokarmy zapobiegające chorobom
- Rozdział 9. Prawdziwe pokarmy neutralne
- Rozdział 10. Prawdziwe pokarmy uzupełniające
- Rozdział 11. Stań się realfooderem
- Przypisy
- Podziękowania